De Tijd bloemleest uit Paul Auster

De Tijd zet met het oeuvre van de New Yorkse schrijver Paul Auster alles op een rijtje. En faalt elke keer beter

Acteurs Jurgen Delnaet en Rosa Vandervost van De Tijd maken samen de voorstelling auster/it don’t mean a thing if it ain’t got that swing, die op 30 mei 08 in première gaat in Cultureel Centrum Berchem. Bij wijze van opwarming gidsen beide acteurs u op 20 mei 08 in Café RoodWit doorheen het labyrint van Austers fictionele wereld.

Paul Auster, een van Amerika's bekendste nog levende schrijvers, is de auteur van talloze romans, waaronder The New York Trilogy (1985-86), Moon Palace (1989) en The Brooklyn Follies (2005). Daarnaast schrijft hij essays en autobiografische werken en doet hij regelmatig een uitstap naar de filmwereld, denk maar aan de langspeelfilms Smoke, Blue in the Face, Lulu on the Bridge en de pas verschenen The Inner Life of Martin Frost. Recent passeerde Auster de kaap van de zestig en werd hij voor zijn oeuvre gelauwerd met een eredoctoraat van de Université de Liège.

auster/it don't mean a thing if it ain't got that swing is de tweede samenwerking van Rosa Vandervost en Jurgen Delnaet, die ook voor de vertaling en bewerking tekent. In hun eerste voorstelling Voor het leven (in 2006 door Toneelschuur Haarlem bekroond met de prijs voor de beste Vlaamse voorstelling) lieten beiden zich meteen opmerken als een sterk acteursduo dat indruk maakt zonder vertoon.

www.detijd.be

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68