Jan Blommaert & Tom Naegels
Steden van verhalen, verhalen van steden

De stad is een eindeloze bron van inspiratie, broedplaats van taal en idee, knoopunt van mensen en culturen. Wat zegt taal over hoe wij zijn, denken, wonen en werken? Hoe kan taal vertellen wie wij zijn, waar we wonen en hoe we willen zijn?
Twee taalvaardige buurtbewoners met een brede kijke op de wereld nemen ons mee in de wondere wereld van de stad, aand e hand van verhalen, bespiegelingen en vaststellingen.

Jan Blommaert is socioloog en taalkundige, opgeleid in de Afrikaanse geschiedenis en filologie. Hij is hoogleraar Taal, Cultuur en Globalisering aan de universiteit van Tilburg en verbonden aan de universiteiten van Gent, Western Cape (ZuidAfrika) en Beijing (China). Hij schreef onder andere De heruitvinding van de samenleving, Socialisme voor beginner en De 360 graden werknemer.

Tom Nagels studeerde taalkunde bij Prof. Blommaert. Na vele jaren staan ze samen op het podium om ieder vanuit hun perspectief de stad te verkennen. Nagels schreef jarenlang columns voor kranten en tijdschriften met een bijzondere belangstelling voor mens en samenleving, met een bijzondere interesse voor multiculturele thema's. Zijn romans zoals Los en Beleg werden enthousiast onthaald. Zijn nieuwste, uitgebreide collectie van tien jaar columns en essays Alles of niets. Vlaanderen op zoek naar zichzelf ligt nu in de boekhandel.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68