Chanson bevat een originele en vermakelijke alternatieve geschiedenis van Frankrijk aan de hand van de bekendste Franse liedjes. Bart Van Loo kuiert neuriënd als een wandelende encyclopedie van lied en literatuur door de straten van Parijs, laat chansons in zijn hoofd weerklinken en brengt de Franse geschiedenis swingend tot leven. Zo dolt Serge Gainsbourg met de Marseillaise, belandt Vanessa Paradis in de Eerste Wereldoorlog en opent Claude François het merkwaardigste discobal uit de geschiedenis. Van Loo is een quasi-alwetende gids die met passie over zijn onderwerp(en) praat.

Bart de l'Eau is uit de zanderige gronden van de Vlaamse Kempen opgeschoten jongeman die ondertussen al enkele jaren naar godsvrucht en vermogen de Franse cultuur telkens weer langs andere sluipwegen benadert. Zijn Frankrijktrilogie die de alom geprezen Parijs Retour, Als kok in Frankrijk en O, vermiljoenen spleet bundelt, werd vorige jaar in één kloeke band uitgebracht.
Nu staat hij met zijn boek, dubbel-cd, radioprogramma en chansonpotpourri op het podium van De Boog. Goede wijn behoeft geen krans.


 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68