DIRK VAN ESBROECK
poëzie op muziek

Dirk Van Esbroeck werd in Vlaanderen (en ver daarbuiten) bekend als lid van de legendarische folkgroep Rum. Naast zijn tangomuziek voorzag hij ook op een meesterlijke wijze Vlaamse poëzie van muziek: Stefaan Van Den Bremt, Richard Minne, Jan Van Nijlen, Jan Slauerhoff, Wannes Van De Velde... Hij overleed in 2007.
Oiartzun maakte in 2011 een cd met Baskische liederen, geïnspireerd door de Baskische herkomst van zanger Imanol Mitxelena. In dezelfde sfeer brengen ze nu een avondvullend programma met liederen van Dirk Van Esbroeck en teksten uit Reiziger van Dre Peremans..
Oiartzun zijn Bart Heirbaut, accordeon - Karla Stessel, zang en dwarsfluit - Imanol Mitxelena, zang en gitaar - Jan Cool, snaren en toetsen - Kris Van Daele, contrabas - Veerle Verhulst, viool

Van de vroege Rum tot zijn allerlaatste cd. Van Ik hou van alle vrouwen via De Moorsoldaten of Luna Tucumana naar Monbalen sur Mer. Stuk voor stuk pareltjes uit het repertoire van een man die veel te jong zijn gitaar heeft achtergelaten. Het zijn stuk voor stuk liedjes waarbij ik die avond de tranen in de ogen kreeg. En die woord voor woord in dat geheugen van mij zijn gebrand. Oiartzun is plan om dat programma nog her en der te spelen. Als dat gebeurt, zorg dan dat je er bij bent. Koude rillingen gegarandeerd.
Dre Pereman

 

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68