Joris Gerits vertelt en leest voor vanaf het verhaal '129' tot en met zijn warm ontvangen debuut '365'


Joris Gerits (1943) is hoogleraar Nederlandse taalbeheersing en moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Antwerpen, en is één van de uitgevers van de verzamelde gedichten van Hugues Pernath. Hij is sinds jaar en dag redacteur van het maandblad Streven.
Hij debuteerde dit jaar bij Meulenhoff-Manteau met zijn warm ontvangen dagboek 365. 365 is een boek dat ertoe doet, een overdonderend boek over verwaarloosbare futiliteiten en de kern van de zaak: leven, liefde, literatuur. Een onvervaard persoonlijk boek dat uitgroeit tot een kroniek van deze tijd.
Joris Gerits beschrijft in 365 het noodlottige jaar waarin zijn tweede huwelijk (met de vrouw die hij zijn Licht noemt) na zeventien jaar op de klippen loopt, hij moeizaam herstelt van slokdarmkanker en met lede ogen moet aanzien hoe twee van zijn vier kinderen met zichzelf worstelen in de psychiatrie.
"Joris Gerits bewijst met 365 Dagboek hoe simpel maar ook hoe niets- en niemand ontziend steengoede literatuur wel is. Ook al is dit literaire jaar nog jong, het zou wel eens kunnen dat 365 hét Vlaamse literaire boek van 2007 is.'"

Frank Hellemans in Knack

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 42, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68