Peter Holvoet-Hanssen
Solo is nooit alleen

Peter Holvoet-Hanssen is bij de Boog geen onbekende. Hij was onze hofdichter, lang voor hij op het Schoon Verdiep opgemerkt werd en de Vijfde Stadsdichter werd. Ze zullen het daar geweten hebben.
Zijn stadsdichterschap loopt eind december af en voor hij de laatste rechte lijn naar de kolkende stilte van de taal inzet, beklimt hij nog een keer het podium van RoodWit.
Hij zal bloemlezen uit zijn vele stadsgedichten die tot in de verste uithoeken van de stad verschenen en geklonken hebben. Geen enkele stadsdichter voor hem was zo intens en doorleefd een dichter van en voor het volk. Nooit populistisch, altijd inventief, naar vorm en inhoud, overtrof hij zichzelf. Hij maakte van elk gedicht een feest. Niet het minst omdat hij veel van zijn gedichten in coproductie schreef met de mensen van straten en pleinen, torens en kades.
Vanavond gaat hij solo, grasduinend in een rijk oeuvre, spaarzaam ondersteund door (on)verwachte gasten.
Als kers op de taart vertoont hij de kortfilm De Veer van César, een klein pareltje gebaseerd op en geïnspireerd door zijn typische poëziewereld, met zijn geliefde kaperscafé in een bescheiden bijrol.

Zie voor alle stadsgedichten op www.antwerpen.be/boekenstad.
De eerste dagen van 2012 staat hij nog op het Wintervuur festival in Hoboken, zie www.wintervuur.be.
En van 1 december tot 8 januari loopt in het Letterhuis een tentoonstelling met zijn Stadsgedichten, van Antwerpen tot Oostende, zie www.letterhuis.be

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68