De kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat
Tuur Florizoone en Jessa Wildemeersch

Accordeonist en componist Tuur Florizoone en actrice Jessa Wildemeersch brengen een ontroerende, muzikale interpretatie van een minder bekend meesterstuk van Louis Paul Boon.
Die schreef in 1953 een poëtisch relaas over de moord op een klein meisje, gebaseerd op krantenknipsels uit 1937. Boon blijft in zijn lange gedicht trouw aan de feiten, maar hij vertelt niet rechttoe rechtaan het verhaal na. Hij vult het aan met commentaren en aforismen over de maatschappij. Hij schrijft vanuit een grote innerlijke bewogenheid over ‘de kleine mens’ uit de achterbuurten, over de tragiek van de feiten, over de onverschilligheid van de wereld er omheen, over het cynisme van het gerecht en over de sensatielust van de pers. Een tekst die al meer dan een halve eeuw oud is, maar verrassend actueel en scherp.

Deze muziektheatervoorstelling is de vierde samenwerking tussen Wildemeersch en Florizoone.
Jessa Wildemeersch kreeg in 2005 het lifetime membership aan de gerenomeerde Actors Studio in New York. Ze tourde door Noord-Amerika, België en Irak met de monoloog Margaret’s Awakening, een tekst van Kamiel Vanhole over de landvoogdes Margaretha van Oostenrijk. Ze is bekend van theater en televisie.
Tuur Florizoone creëert met zijn instrument fascinerende en ongewone muzikale landschappen. In 2008 kreeg hij op het Filmfestival van Gent de World Soundtrack Award voor zijn passionele score van de Vlaamse film Aanrijding in Moscou. Hij viert internationale successen met topmuzikanten in diverse bezettingen, zoals MixTuur en Oliver's Cinema.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68