OORSPRONKELIJK
An Melis en vrienden

Oorspronkelijkheid is de leidraad doorheen een avond van inspirerende woorden, beelden en klanken.
Inventies van J.S. Bach, teksten van Dirk Smits en An Melis en beelden van Zjuul Devens worden gebracht door een gelegenheidscollectief van oude getrouwen en jong aanstormend talent.

An Melis studeerde in 1976 af aan het Conservatorium in Antwerpen als een van de eerste leerlingen van Dora van der Groen. Jarenlang docent Woord aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs, maakt zij haar eigen theater-, vertel- en poëzieprojecten, schrijft haar eigen teksten naast haar werk als spel- en stempedagoge.
Zjuul Devens is fotograaf, kunstenaar en maker van multimediale installaties. Hij was lector aan de Plantijn Hogeschool (nu AP) in MultiMedia.

Violiste Clara Evens voltooit dit jaar haar master aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Yuzuko Horigome en volgde masterclasses bij Rodney Friend, Philippe Graffin, Cyrus Forough en Valery Oistrakh. Ze speelt in binnen- en buitenland, solo en in kamermuziekensembles.
Celliste Nele Gilis studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde haar master bij Olsi Leka in het conservatorium in Antwerpen naast masterclasses bij Gavriel Lipkind, Didier Poskin, Roel Dieltiens en Peter Manning. Ze speelt zowel solo als in haar vast duo Pienavoce en Consorella. Ze leidt een strijkorkest in samenwerking met het jeugd- en kinderkoor Villanella.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68