3/4 Peace
jazz-trio van Ben Sluijs

Ben Sluijs nam al eerder de saxofoon op bij De Boog, om vertellers en schrijvers te ondersteunen met zijn klankenrijkdom. Nu komt hij zonder woorden, maar met twee uitmuntende jonge muzikanten, een trio van wereldklasse.

3/4 Peace“ bestaat naast saxofonist-fluitist Ben Sluijs uit de Belgisch-Peruviaanse pianist Christian Mendoza en de Franse bassist Brice Soniano. 3/4 Peace heeft onmiskenbaar een klank van zichzelf, met reminiscenties aan de intimistische klanken van trio’s als Giuffrey/Bley/Swallow of Konitz/Mehldau/Haden.

Vanuit een diepe kennis van de jazz-traditie, laten ze zich in hun improvisaties en composities net zo goed inspireren door de Europese klassieke muziek- en jazzcultuur, met lyrische melodieën en sterk harmonisch geschreven composities.
Dat kan je al horen op hun eerste, door de pers erg goed ontvangen vinyl-release, el NEGOCITO. Later dit jaar komt hun nieuwe cd uit. Maar eerst nog op het podium van De Boog.

“De warme hese toon van Sluijs, het sonore strijkwerk van de bassist en de subtiele pianofiligrijnen zorgden voor een intiem muzikaal feest.”

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68