Lucienne Stassaert en Ingrid Vander Veken.
Twee schrijfsters over leven en literatuur, verwantschappen en verschillen

Twee vrouwelijke auteurs. Lucienne Stassaert en Ingrid Vander Veken. Ze kenden elkaar van ver, maar hun pad kruiste pas echt via de literatuur. Allebei hanteren ze de pen, zijn ze dol op katten en hebben ze een hekel aan vakjes. Maar in hun schrijven ontvouwen zich net zo goed verschillen als verwantschappen.
Wat zijn hun inspiratiebronnen, hoe autobiografisch is hun werk? Is er leven naast de literatuur en hoe ziet dat er dan uit? En wat gebeurt er als de dood om de hoek loert? Geïllustreerd met hun geschreven woorden, praten beide schrijfsters over dit alles en nog veel meer met elkaar en met u.

Lucienne Stassaert heeft een indrukwekkend palmares als auteur van proza en zowel eigen als vertaalde poëzie. Zo publiceerde zij onlangs haar mémoires, “Souvenirs”, en de vertaalde gedichten van de Frans-Egyptische Andrée Chedid, “Bestaan is een zegen voor mij”. Daarnaast schildert en exposeert zij ook regelmatig. Journaliste en columniste Ingrid Vander Veken begon haar literaire loopbaan met kortverhalen en publiceerde vervolgens kinderboeken, een dagboek “Zestig”, en vier romans.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 42, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68