Swoon
Videopoëzie en soundscapes

“Een videogedicht is het samensmelten van het geschreven woord en videokunst ... Poëzie probeert met abstracte beelden een wereld van gedachten en gevoelens in kaart te brengen, het videogedicht doet hetzelfde met klank en beeldtaal." (Alastair Cook)

Swoon (aka Marc Neys) heeft meer dan 120 videogedichten op zijn naam staan, met teksten van ondermeer Bernard Dewulf, Johan de Boose, Marleen de Crée, Michaël Vandebril en Jan Lauwereyns. Zijn videogedichten werden getoond op een resem internationale festivals in Berlijn, Vancouver en New York en won met de film 'Drift' de eerste prijs op 'La Parola Immaginata' in Treviglio, Italië.

Swoon maakte de poëziekortfilm 'Cirkel' waarin gedichten van Leonard Nolens, Stefan Hertmans, Delphine Lecompte, Charles Ducal, Michaël Vandebril, Lies Van Gasse, Xavier Roelens, Jan Lauwereyns, Marleen de Crée, Stijn Vranken en Yannick Dangre een levensverhaal vertellen. De gedichten werden voor de film ingelezen door Vic De Wachter, Michaël Pas en Karlijn Sileghem.
Alle gedichten werden met oog op deze internationale première in het Engels vertaald door Willem Groenewegen.

Bij De Boog vertoont Swoon zowel zijn kortfilm 'Cirkel' als een aantal internationale samenwerkingen. Marleen de Cree en Peter Holvoet-Hanssen treden live op bij projecties en geluiden van Swoon.

 

www.swoon-bildos.be / www.soundcloud.com/swoon_aka_marc_neys

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68