Ongekuiste versies

met Sara Vanderstappen, Annelies Jacobs en Tom Mahieu
Anne Vegter (1958) is een Nederlandse dichteres, proza-, toneel- en kinderboekenschrijfster.
Ze debuteerde met het kinderboek De dame en de neushoorn. Daarvoor kreeg ze in 1990 de Woutertje Pieterse Prijs. Heer eerste dichtbundel Het veerde kwam uit in 1991. In hetzelfde jaar werd ze genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs voor het kinderboek Verse Bekken! of Hoe Heel Kort zich in een kip vergiste, uit het wc-raam hing, het op een sluipen zette en andere avonturen van de rat. Vanaf die tijd was haar naam gevestigd.
In 1994 debuteerde Vegter als prozaschrijfster met Ongekuiste versies, een bundel met erotische verhalen. Geen vulgaire porno of zeemzoeterige kitsch, wel sprankelend, poëtisch proza. In 2004 ontving ze de Anna Blaman Prijs voor haar hele oeuvre en een jaar later was ze samen met Antoine Uitdehaag en Anna Enquist laureate van de Taalunie Toneelschrijfprijs, voor het stuk "Struisvogels op de Coolsingel". In januari 2012 won Anne Vegter de Awater Poëzieprijs 2011 voor haar bundel Eiland berg gletsjer.

Sara Vanderstappen en Annelies Jacobs lezen enkele erotische verhalen voor uit Ongekuiste versies. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Nu, twaalf jaar later, doen ze voor het eerst iets samen.
Saxofonist Tom Mahieu zorgt daarbij voor een extra dimensie. Sis Vermuyten is de geluidstechnieker.
Het wordt wellicht de zwoelste 11de december sinds het begin van de metingen.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68