Wereld van de Poëzie in kaart.
Het Land van Music-Hall op een schaal van 1/300.000

Voor het eerst in de geschiedenis worden vervoering en belevenis van de taal letterlijk en figuurlijk in kaart gebracht: een uitvouwbare schatkaart die ons meevoert langs onderaardse gangen en ijle bergtoppen. Als moderne ontdekkingsreizigers gidsen dichter Peter Holvoet-Hanssen en tekenaar Brecht Evens onze door de wereld van de poëzie. Deze exploratietocht is geen essay, maar een schatkaart voor wie op zoek gaat naar beklijvende verzen en weerbarstige dichters. De Wereld van de Poëzie in kaart nodigt ons uit om van dichter naar dichter te zwerven en gedichten te lezen vanuit onverwachte perspectieven.

Voor Peter Holvoet-Hanssen (bekroond met de Vlaamse Debuut-, Cultuur- en Arkprijzen) is poëzie een diepgaande queeste. Zo is de klassieke inhoud van zijn lovend ontvangen Gedichten voor de kleine reus slechts de voorbode van een storm. Het land van Music-Hall is niet bedoeld als een pleidooi voor de poëzie, noch als een nieuwe vorm van het bekende Gedichtendag-essay.
Om ook voet aan de grond te kunnen zetten op het continent van de Arabische poëzie, van onschatbare invloed op de troubadours, nodigt hij de fonkelende Fatena Al-Ghorra uit. Uit Palestina moeten vluchten, vertoeft deze internationaal gerenommeerde dichteres nu in Antwerpen.

“Elkeen kan op onbekende wegen sporen zoeken en een ander pad kiezen. Eenieder kan een sporenzoeker zijn die met de eigen lantaarn de weggetjes belicht in het poëzieland van Music-Hall. (...) Verwacht geen nauwkeurig uitgestippelde gps-route of een handige rode draad. Zo is het leven niet. Scheep in, maar wees ook bereid om uit de boot te vallen.”

 

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 42, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68