Zeewaardige verhalen, gedichten en beelden uit Oostende

Gastheer Peter Holvoet-Hanssen vertelt waarom zijn maîtresse Oostende heet en stelt u aan het ware, nog kloppende vissershart voor, gesitueerd aan de Oosteroever.
Schipper Marnix Verleene, een der laatste Vlaamse vissers en zelf schrijver en dichter, dompelt u onder in lief, leed en dromen - onthult zijn Odyssee-project.
Flor Vandekerckhove, uitgever van het intussen 77 jaar jonge 'Het Visserijblad', berucht om zijn vlammende pen en een geboren verteller, voert u mee naar de hedendaagse visserij: problemen, uitdagingen,...
Dichter Geert Cyriel Tavernier leest u zijn meest schuimende en beklijvende gedichten voor, recent opgenomen in het prachtige fotoboek 'Het zweet van de zee', met verbluffend beeldmateriaal van Jo Clauwaert die zelf mee uit vissen gaat om échte, doorleefde foto's te bekomen.

Hier komt de zee zelf aan het woord. Zet u schrap voor de stamgasten van Neptunus die bijten in veertien billen, in tong en in stilte. Zon breekt dan als muziek door de golven. En dat allemaal die avond in RoodWit! En bovendien, bij voldoende opkomst: ieder een zeeversnapering

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68