Poëzie van haar schoonste kant

Peter Holvoet-Hanssen introduceert vier door poëzie gebeten en bezeten dames, die u onderdompelen in hun wereld van woord en klank.
‘Dubbel dubbel’ is het tweedelige woordkunstgezelschap van Hind Eljadid en Marjan De Ridder die zich uiten in improvisatie en theatrale poëzie. De Ridder is een rijzende ster in de Poetry Slam-wereld, Eljadid won de Van Dale Spoken Awards in de categorie poetry in Rotterdam en organiseerde vele podiumedities van ‘ZonderWolk’ in Antwerpen. Toevallig samen gekomen, dubbelden ze op podia en pleinen, ongemanierd en kunstzinnig ons een spiegel voorhoudend.
Shari Van Goethem is een warhoofd, een kronkelkop waarin voortdurend gedachten opspringen die alle richtingen op willen. Zoekend is ze, altijd onderweg. Als vrouw, echtgenote, moeder… De poëzie is daarbij haar belangrijkste tochtgenote. Ze debuteerde met ‘Een man begraaft een boom’, warm ontvangen en omschreven als ‘beklijvend’ en ‘beklemmend’.
Els Moors studeerde Germaanse Talen aan de Universiteit van Gent en Tekst en Beeld aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Haar poëziedebuut 'er hangt een hoge lucht boven ons' werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. Ze publiceerde de roman ‘Het verlangen naar een eiland’ en de verhalenbundel ‘Vliegtijd’. Voor de bundel 'liederen van een kapseizend Paard' ontving zij de J.C. Bloemprijs en de Prijs Letterkunde van de provincie West-Vlaanderen. Els Moors is docent Creative Writing in Brussel, Antwerpen en Arnhem / ArtEZ, redacteur van het literaire tijdschrift nY, en sinds Gedichtendag 2018 benoemd tot Dichter des Vaderlands van België.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68